Florin Iordache un ”geniu din Carpați”

0
1940

Florin Iordache,Fost Inginer la Fabrica de Mobila Caracal,Magdalena Iordache pensia pe care a castigat-o anul trecut, conform celei mai recente declaratii de avere a lui Florin Iordache a fost de peste 12.000 de lei pe luna.

Dar cine este sotia domnului Iordache ?
Magdalena Iordache, a fost judecătoare în cadrul Înaltei Curţi de Casaţia şi Justiţie (ÎCCJ), însă, şi-a dat demisia înainte de a judeca Dosarul Bica 1 în care şefa DIICOT, Alina Bica, a fost acuzată de luare de mită şi abuz în servici.

Dosarul în care fosta şefa DIICOT a fost cercetată pentru fapte de corupţie i-a fost repartizat Magdalenei Iordache în luna decembrie a anului 2015. La doar trei zile, judecătoarea şi-a înaintat cererea de demisie. Până la întrunirea comisiei CSM, magistratul Iordache a avut mai multe încercări de a judeca acest caz, existând nu mai puţin de patru cereri de recuzare în Dosarul Bica. Decretul privind eliberarea din funcţie a fost semnat de preşedintele Klaus Iohannis vineri, 9 ianuarie. Magdalena Iordache s-a pensionat la doar 47 de ani, după 25 de ani de muncă în domeniul justiţiei.

De precizat este şi faptul că aceasta s-a ocupat şi de dosarul Mircea Băsescu, dar şi de punerea în libertate în 2011 a fostului vameş Aurelian Cătălin Pilcă, încătuşat în Dosarul Portul pentru aderare la grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi dare de mită.

Judecătoarea s-a abținut în trecut la procesul ,,Trofeul Calității” în care era implicat Adrian Năstase și a mai făcut parte din completul care a hotărât definitiv ca sirianul Omar Hayssam să fie condamnat la 20 de ani de închisoare pentru terorism, constatând că acesta fost ajutat să fugă din România în iunie 2006.

În dosarul „Bica 1” au fost judecaţi, pentru abuz în serviciu, opt foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor – fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în calitate de fost reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lăcrămioara Alexandru, Oana Vasilescu şi Dragoş George Bogdan. Evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Cei opt foşti membri ai Comisiei din ANRP au fost acuzaţi că i-au aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica a mai fost judecată, în acelaşi dosar, şi pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fapte de care a fost acuzată iniţial în dosarul „Bica 2”. În urma unei decizii a instanţei supreme, dosarul „Bica 1” include toate acuzaţiile aduse Alinei Bica pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit ca membru în comisia ANRP, precum şi acuzaţiile faţă de Dorin şi Alin Cocoş şi Ionuţ Mihăilescu.

Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită. Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte).

Dorin Cocoş a fost acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunţător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.

In trecut, Magdalena Iordache a facut parte si din completul care l-a achitat pe Adrian Nastase in dosarul “Matusii Tamara”, insa s-a recuzat in „Trofeul Calitatii”. La momentul respectiv, presa a scris ca Adrian Nastase ar fi un apropiat al actualului ministru al Justitiei.

De aici Inversunarea domnului Iordache de a schimba legile justitiei oare…?

Florin Iordache este un adevărat ”geniu din Carpați”: Cinci școli și-un doctorat, într-un mandat de deputat.
Acesta a obținut, în șase ani, o diplomă de licență, două masterate și a urmat trei cursuri postuniversitare. De asemenea, el a reușit performanța de a obține un doctorat la Chișinău în timp ce era deputat la București.

Florin Iordache are o pregătire educațională care, în mod normal, l-ar face invidios şi pe Einstein, a terminat Facultatea de Mecanică din Craiova în anul 1985, a profesat ca inginer la Fabrica de mobilă Caracal și a fost viceprimar al acestui oraș. Apoi, timp de 17 ani, nu a mai urmat niciun fel de specializare.

La vârsta de 42 de ani și în timp ce se afla în primul său mandat de deputat, Iordache a avut o revelație și a decis că trebuie să se pună cu burta pe carte. Așa că, în 2002, a absolvit Facultatea de Drept din Craiova, deși lucra în București, iar în CV-ul său nu scrie că ar fi urmat cursuri la distanță.

Avântul educațional continuă și în 2004, când obține un master la Institutul Național de Administrație. În același an, Iordache mai obține un mandat de deputat, dar acest lucru nu-l împiedică să-și continue studiile, obținând în anul 2006 încă un masterat, la Universitatea Nicolae Titulescu.

Urmează în același an cursuri la Colegiul Național de Apărare, iar doi ani mai târziu face cursuri la Institutul Diplomatic Român. În paralel cu desăvârșirea sa educațională, Florin Iordache era deputat și vicepreședintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Așa că din două una: ori școala, ori politica a făcut-o la fără frecvență.

LĂSAȚI UN MESAJ