Cătălin Rădulescu,un deputat PSD cu cazier penal,vrea ca Pragul pentru abuzul în serviciu să fie stabilit la 200.000 de euro

17
59247

În ceea ce priveşte modificarea articolului 297, care se referă la abuzul în serviciu, iniţiatorii consideră că aplicarea unei sancţiuni penale trebuie să intervină numai când fapta este săvârşită într-o formă gravă, şi anume când fapta a cauzat o pagubă materială substanţială, respectiv numai pentru o pagubă mai mare de 200.000 de euro.

De ce sa ne oprim aici domnilor.

Haide-ti sa mergem pana la capat sa vedem ce se intampla,de aceea daca nu mai aveti idei va propunem noi cateva:

-Violul sa nu mai reprezinte infractiune, decat daca victima ramane insarcinata,dar cu mentiunea ca daca acuzatul recunoaste paternitatea copilului sa fie absolvit de orice vina.

-Hotii de buzunare.Daca victima nu a avut in portofel mai mult de 10 000 de euro nu este infractiune,nu ne apucam sa bagam omul in puscarie pentru 20-30 de lei acolo.

-Spargatorii de locuinte.Aici problema este ca si rezolvata,copiem propunerea legislativa de mai sus,dar cu un prag de un milion de euro,de la aceasta suma se poate vorbi despre infractiune.

-In preajma craciunului exista obiceiul ca hotii din mediul rural, si nu numai,sa fure porcul si vinul gospodarului de la tara.Nu poate fi infractiune daca porcul respectiv nu depaseste 500 de kg.

O alta propunere legislativa, foarte buna dupa parerea noastra ,vizeaza minoritatile sociale care nu sant reprezentate in parlament,cum sant minoritatile altele decat cea maghiara.
De aceea propun ca :Violatorii,Hotii,Talharii,Criminalii,Delapidatorii si celelalte minoritati sociale sa fie reprezentate in parlament ,sa poata constitui grupuri parlamentare independente, si sa dea legi specifice „domeniului”de activitate pe care-l reprezinta.

Ce zice-ti domnilor din PSD-ALDE-UDMR,aveti curajul sa mergeti pana la capat.

Daca ne uitam in propunerea legislativa,vedem ca cele propuse mai sus se incadreaza perfect in logica PSD.

Un grup de 39 de senatori si deputati PSD au depus in 18 decembrie o propunere de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala care instituie pragul de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu, argumentand ca sanctiunea penala trebuie sa intervina doar in cazul unei pagube „substantiale”, scrie News.ro. De asemenea, ei propun reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mita si trafic de influenta si modifica regimul inchisorii astfel incat pedepsele de pana la trei ani sa fie executate la domiciliu. Tot la domiciliu isi vor ispasi pedeapsa si cei cu varsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, sustinand ca scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborata cu recuperarea prejudiciilor.

Parlamentarii PSD vor si modificarea prevederilor referitoare la denunt, care ar urma sa fie valabil doar daca este facut in termen de 6 luni de la data la care denuntatorul a aflat despre savarsirea faptei. Mai mult, articolul din Codul penal referitor la folosirea abuziva a functiei in scop sexual ar urma sa fie abrogat, intrucat, spun ei, „notiunea de favoruri sexuale este o notiune care nu poate fi determinata precis”.
Propunerea legislativă este susţină de 38 de parlamentari PSD, printre care deputaţii Liviu Pleşoianu şi Andreea Cosma. Proiectul se află în dezbatere la Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.Conform:hotnews.ro

17 COMENTARII

    • Nu trebuie sa facem ce vor ei, nu intelegeti ca ei asta vor ca noi sa ajungem, o tara de hoti si de prosti sau o tara de cacat! De ce sa nu ne luam tara inapoi, cum? E foarte simplu, un exemplu asta cu conditia ca imaginea video sa nu mai poata fi folosite ca probe (aici nu stiu daca este aprobata aceasta lege), daca da sa facem plinu numai la benzinariile petrom si omv, nu si la mol ca e a ungurilor, lukoil a rusilor, da omv e a austriecilor dar de la noi a fost luata, tot de psd data pe tava cu semnatura lui Nastase! Ce ziceti, poate am aberat, sau ……. nu?

  1. conform aberatiilor din acest articol, deputatii de sex masculin pot fi violati repetat, peste tot si in toata plinatatea, caci, nu-i asa, nu pot ramane gravizi, decat desvirginati universal!

  2. Ce bine ar fi daca autorul ar invata sa scrie corect in limba materna. In vreme ce sunt total de acord cu gandurile asternute aici, ma zgarie rau de tot pe retina felul in care este folosita gresit cratima… Sa ne invatam limba, zic!

  3. Pentru asemenea propuneri trebuie să ne imaginăm că următori susținători ai PSD or să fie hoții, tâlhari și violatori!
    Se vede că analfabeții care au votat PSD încep să citească printre rânduri!

LĂSAȚI UN MESAJ